Elektrotechniek

Het aandeel van elektrotechnische installaties in een gebouw wordt steeds groter.
Daarnaast zijn we op zoek naar bedieningsgemak, communicatievormen en veiligheid.
Het scala aan elektrotechnische installaties in een gebouw is zeer breed en omvat onder andere laagspanningsinstallaties, besturingssystemen, communicatie-installaties, datanetwerken, verlichting en beveiliging.

Om dit alles goed en vooral flexibel te laten functioneren is gedegen kennis van de mogelijkheden noodzakelijk.
Atlantis heeft alle kennis in huis om opdrachtgevers op dit gebied van een goed advies te voorzien, we denken waar mogelijk ook mee op het gebied van kostenbesparing.
Uiteindelijk resulteert dit alles in een complete elektrotechnische installatie geïnstalleerd volgens de geldende normen en uw wensen.

Eén van de activiteiten van ons is het verrichten van keuringen en inspecties conform NEN 3140 en NEN 1010.
Tegenwoordig zijn bedrijven zelf verantwoordelijk voor een goede staat van onderhoud van hun elektrotechnische installaties en apparatuur en voor de veiligheid van hun personeel.
Regelmatige inspecties zijn verplicht en bij schade en/of ongelukken zijn bedrijven vaak direct aansprakelijk.
Eén van de nieuwe richtlijnen die is voortgevloeid uit het ARBO-besluit is de NEN 3140; de richtlijn voor bestaande elektrotechnische installaties in de meest brede zin van het woord van handgereedschap tot verlichtingsinstallaties en productiemachines.
Als extra service kunnen zogeheten thermoscans worden uitgevoerd, waarmee zwakke plekken in de installatie worden aangetoond, waardoor tijdig kan worden ingegrepen om storingen te voorkomen.
Na de keuring/inspectie ontvangt de opdrachtgever een gedegen inspectierapport van ons.
Als opdrachtgever kunt u natuurlijk zelf aangeven door wie u het onderhoud wilt laten verzorgen.
Uiteraard is Atlantis bereid hierover mee te denken.

Door onze jarenlange ervaring in monumentale panden, rijksoverheid en kantoorgebouwen, woonflats, ziekenhuizen en industriecomplexen kunnen wij voor u de volgende diensten verzorgen:
– Licht en Kracht installaties
– Noodverlichtingsinstallaties
– Telematica
– Beveiligingen
– Toegangscontrole
– Camerasystemen
– Elektrotechnische verhuizingen van bijvoorbeeld receptiebalies
– Verlichtingsadvies

Atlantis stelt zich ten doel een kwalitatief hoogwaardig product tegen een financieel aanvaardbare kostprijs te leveren waarbij voldaan wordt aan de verwachtingen en de behoeften van de opdrachtgevers en afnemers.
Niet alleen op het gebied van kwaliteit maar zeer zeker ook gericht op veiligheid van medewerkers en bescherming van het milieu.